01.03.2020 09:13

Нов метод в психологията открива проблемите на хората в родовата им история

Видян 839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейните констелации са един от най-новите методи в психологията, който открива причините за проблемите на хората в родовата им история.Как мъката на наши дядо или баба може днес да се отрази на щастието ни и как можем да го преодолеем – отговорите на тези въпроси дава руската психоложка Анна Нуржан.Тя е един от най-добрите терапевти по родови констеланции в Русия. Помага на хората чрез откриването на проблемите в рода, които тлеят в нас от няколко поколения назад.
„Седем поколения назад и колкото по-близо са тези предци до нас, толкова повече имат влияние върху живота ни. Най-много ни влияят последните четири поколения. В родословието няма давност. Всичко, което се е случило в семейството - убийства, самоубийства, загуби - всичко се предава напред в семейството. Защото ние сме продължение на нашия род“, обяснява психоложката, предаде бТВ.Анна Нуржан обяснява родовата система чрез три правила, които трябва да се спазват, за да се запази балансът в семейството.„Първото правило е, че всеки, който идва в семейството, има своето място в него. Той принадлежи към това семейство, независимо как се държи – добре или зле. Представете си една жена се влюбва в мъж. Омъжва се за него, ражда му деца и след време той й изневерява. Обидно й е, мъчно й е, неприятно й е, много се е старала за този мъж, отдавала му цялата си енергия. В нея се развива агресия и тя си казва, че трябва да се държи сякаш този мъж никога не е присъствал в живота й. Освен това тя така казва и на детето си, че такъв баща не ми трябва. Резултатът от такова изключение е следният - жената ще се омъжи пак и вторият й мъж ще се държи точно като първия“, казва още Анна Нуржан.

„Щом веднъж той я е привлякъл и тя го е избрала, значи е имало смисъл тя да го избере. Имало е смисъл в този избор. Ако не разберем откъде произтича неразбирателството, сценарият ще се повтори и той може да се повтори хиляда пъти, докато жената не го усвои този урок. Тоест тук се появява силата на втория закон – на йерархията. Всеки, който по-рано е влязъл в семейството, има предимство пред следващите. Констелациите показват къде са били нарушени законите и порядките в миналото“, пояснява психоложката.Според едно от направленията в семейните констелации проблемите се прехвърлят от поколение на поколение чрез "синдрома на горещия картоф".„Това е събитие, което е травмирало вашия род - например война. И тогава този събитие става като горещ картоф. Той изгаря ръцете на първия, човекът прехвърля този картоф към следващия в рода. Например на децата си. И той започва да гори в децата. И те го предават нататък и така върви от поколение на поколение. И накрая този картоф идва у вас. Има такава поговорка, че за грешките на родителите отговарят децата“, разказва Анна Нуржан.продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !