04.03.2020 11:39

100% Italiano в движение

Видян 343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кроасанът се смята за символ на Франция, обаче там наричат все още по старому „виенарница“ местата, където се приготвя (както за руснаците традиционната им салата не е руска, а Оливие на името на императорския парижки готвач). А защо така ли? Ами, защото смятат, че им е дошъл с Мария Антоанета, когато тя сменя бащиния си дворец в австрийската столица, женейки се за Луи пореден номер (пък после я обезглавяват, че им давала кулинарни съвети). Истината обаче е, че във Виена кроасанът идва с турската обсада, когато местните усвояват от неуспелите да ги превземат османци тайните на изкусното пекарство, в това число на кифлите. В този ред на мисли, никой не го свързва с Италия. Където е познат като корнето – рогче, както му викаха и у нас при соца, или брьош. Та именно на въпросните кифли е посветено заведението 100% Italiano, отворило преди дни на бул. Витоша. Освен кроасани от различен вид, ще намерите и други творения от бутер тесто като Монахини – перести "раковини" с пълнеж от течен шоколад. Предупреждаваме, че цените са височки, а рекордьор е единственото нетестестено, което се предлагаше, когато посетихме мястото – тирамису.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.