24.08.2020 09:48

Кой продукт в какво да държим и никога в пластмаса

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият ни лайфхак е посветен на добрите за храните и напитките опаковки. Повечето от тях обичат стъклото. Понеже му е времето за този обичан ритуал - гроздето зрее и ще се обира, напомняме класическата фраза: "Пластмасовата туба е враг номер 1 на домашното вино". И на всяко друго, между другото, същото важи и за другите опаковки от същия материал. Изобщо пластмасата е вредна. Не е случайно, че след времето на соца, прясното мляко например започна да се продава в хартиени кутии, вместо в пластмасови пликчета. Вярно, не в стъклени съдове, както се продаваха до 80-те години и прясното, и киселото мляко, което е било най-правилно. Не е, защото пластмасовите много се пукат. А защото пластмасовата опаковка на млякото е канцерогенна. Колкото и да се подобрили пластмасите за 30 години, те вредят на продуктите. Когато ги донесете вкъщи, пренесете ги от изкуствената опаковка в друга. За виното, олиото, млякото най-хубави са бутилките и то от тъмно стъкло, за да не могат да влияят и слънчевите лъчи. В стъкло е добре да се държат също ядките.


Пак при соца, вместо в найлонови опаковки, месните и млечните продукти - колбаси, сирена, кашкавали, се увиваха в амбалажна хартия. Оказва се, именно това е най-добрата за тях опаковка. Тя позволява от една страна да не са податливи на бързо разваляне, а от друга, да не им влияят силно светлината и топлината, което пък е важно за този сезон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !