04.01.2021 13:30

Програма Хоризонт и програма Христо Ботев на БНР честват 50 години

Видян 485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
01/03
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Програма „Хоризонт“ и програма „Христо Ботев“ на БНР честват 50 години. Двете национални програми на радиото са създадени на 4 януари 1971 г. и до днес печелят доверието на слушателите с бърза, точна и обективна информация. Поредица от празнични предавания, юбилеен подкаст и дигитална и фотоизложба са част от радиосъбитията, с които националните програми на радиото ще отбележат 50-годишнината си. Те ще звучат както в ефира на двете програми, така и на сайта на БНР.

Програма „Хоризонт“ – половин век силата на истината

             „Хоризонт“ ще отбележи своя юбилей с поредица от теми, представящи програмата и мястото й в радиефира през годините.  Новините и емблематичните предавания, музиката и спортът, синоптичната прогноза, знаковите събития и гости в ефира, слушателите и радиолюбителите ще бъдат представени в специални обзори. Ще прозвучат сигналите, с които поколения българи свързват Радиото, ще се припомнят и емблематичните „Дела и документи“, „Ранобудното петленце“ и „Нивото на река Дунав в сантиметри“.  Ще бъдат представени журналистите и хората на пулта с техните професионални истории, но и комични случки. Ще се проследи техническото развитие от лентите до дигиталното настояще, но ще се стигне и до онези места, където и днес се чува само радиото. Празничните теми, които ще звучат през целия месец, ще започнат на 4 януари, когато в „Хоризонт до обед“ ще гостуват връстници на програмата, родени на същия ден.  


 


 

            Програма „Христо Ботев“ – 50 години разум и емоции

            Програма „Христо Ботев“ ще отбележи юбилея си с поредица от празнични предавания. На 4 януари сутринта в „България и светът на този ден“ ще прозвучат коментари и звукови хроники за 50-годишнината на двете национални програми на БНР. В звуковата „Капсула на времето“ с равносметка и послания ще гостуват директорът на програмата Митко Новков и главният редактор Светлана Димитрова. „Главен герой“ ще е екипът на „Нашият ден“, който в ефир ще връчи звуковата капсула на времето на Златния фонд на БНР.

Подкаст „Радиото помни“ – звуковите картини на пет десетилетия

            Юбилеен подкаст „Радиото помни“ на сайта на БНР ще представи в автентични записи изминалите 50 години за България и света в ефира на програма „Хоризонт“ и програма „Христо Ботев“. Ще звучи обзор на новините за събитията и гласовете на личности, променили политиката, културата, науката и спорта от 1971 г. до днес и достигнали до нас от радиото.  Звуковите картини на пет забележителни десетилетия ще бъдат представени от петима журналисти от Българското национално радио. Подкастът със знаковите събития от едно десетилетие в хроника от автентични записи от фонда на БНР ще бъде публикуван всяка седмица, началото е на 4 януари 2021 г.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !