12.05.2021 10:17

Чийзкейкът, лазанята и други запеканки вдигат риска за сърцето, очите, кожата: Какво да правим с времето в карантина

Видян 971 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Вреден ли е чийзкейкът? Да, ако не решим да го направим без захар и сухи плодове, категорични са истините. Така започваме днешния ни лайфхак, посветен на тази и други храни от типа „запеканки”. Сладкишът от извара може да се подслажда успешно със захарността на самите плодове – естествената фруктоза. За да има смисъл и добавяте сметана, нека да не бъде прекалено маслена.

Опасно ли е по принцип изпичането на захар и яйца е лесно доказуемо с опит – да, получава се реакция, която при честа употреба увеличава трайно риска за заболявания на сърдечно – съдовата система, за катаракта, за състоянието и състаряването на кожата – враг е на колагена, за диабет и за онкологични проблеми.

Тези неща важат не само за десертните „запеканки” като


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !