17.06.2021 09:46

Защо червеният спанак е по-добър от зеления и кой не бива да го яде

Видян 864 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пролетта закъсня и онова, което сме свикнали да бъде в сезона си през май, сега е през юни. Един добър лайфхак, който ви предлагаме е свързан със спанака.

От анимационните филмчета и легендите, които ни разправят бабите, знаем, че зеленажът е много полезен. Така е, но не за всички.

Хората, които имат проблеми с бъбреците, особено с камъни в тях, както и изобщо с отделителната система изобщо не трябва и да помислят да ядат спанак, ако ще да е термично обработен примерно в супа. Причината са съдържимите в него оксолати.

Спори се дали спанакът е ОК за бременните. Вече везните се накланят към позитивните за тях ефекти от фолиевата киселина, както показват резултатите от последните международни изследвания.

„Зеленчук”, „зеленаж” – така наричаме спанака по инерция, но


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !