23.06.2009 12:42

Руснаците вярват в дългия живот на тандема Путин-Медведев

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Руснаците вярват в дългия живот на тандема Путин-Медведев
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две трети от руснаците /69%/ смятат, че най-влиятелният политик в страната е премиерът Владимир Путин, а 21% - президентът Дмитрий Медведев, при това мнозинството /63%/ са убедени в дългия живот на техния тандем, показват данните от социологическо проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитирано от БГНЕС.


Много по-рядко руснаците посочват като най-влиятелни политици лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски /3%/, лидерът на КПРФ Генадий Зюганов /1%/, външният министър Сергей Лавров /1%/, московският кмет Юрий Лужков /1%/, а също "олигарсите" /1%/ или смятат, че такава личност няма /1%/. 21% от запитаните са се затруднили да посочат кого смятат за най-влиятелен политик в страната. 21% от запитаните смятат, че реалната власт в страната е в ръцете на президента и премиера, при това по равно.
Олигарсите и бизнесмените са посочени като управляваща сила от 17% от руснаците. 6% смятат, че е правителството, по 5% - политиците, депутатите, чиновниците, 4% - партията Единна Русия, 2% - народа, по 1% - "банкерите и корумпираните". Още 1% са убедени, че реална власт в Русия не съществува. Всеки четвърти /25%/ няма представа, кой в действителност управлява Русия.
Мнозинството руснаци /64%/ са уверени, че Медведев и Путин ефективно ръководят страната. Тази гледна точка се изповядва основно от привържениците на Единна Русия /81%/ и Справедлива Русия /73%/. На противоположното мнение са 23%, оценяващи работата на тандема като неефективна. Негативните оценки се дават основно от демократите и разочарованите. Според 17% от руснаците тайната на успеха на тандема се заключава в екипния дух и съгласувана работа. Други 13% отбелязват, че съдят по реалните резултати, повишаването на жизнения стандарт на населението. 4% обясняват ефективната съвместна работа на Путин и Медведев с това, че те идеално се допълват един друг. Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.