07.02.2019 11:51

Bank of America: Ел. автомобилите ще убият търсенето на петрол

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Bank of America Merill Lynch вижда връх в световното търсене на суров петрол около 2030 г., последван от период на бърз спад в резултат на електрификацията на транспорта, предаде RT.

През следващото десетилетие търсенето на петрол трябва да продължи да расте, макар и с по-бавен и по-бавен темп. Годишното увеличение на световното потребление на петрол се забавя драстично през следващите години. До 2024 г. търсенето нараства наполовина, намалявайки до едва 0.6 милиона барела на ден, което е спад в сравнение с 1.2 милиона барела на ден през тази година.

Но до 2030 г. търсенето нараства, тъй като потреблението достига постоянен пик, преди да се понижи със сравнително бързи темпове след това. Основният двигател на унищожаването на търсенето е разпространението на електрически превозни средства.

Bank of America посочи няколко предупреждения и неясноти относно бъдещето им.

 Растежът на електормобилите зависи от шепа ключови метали. Литий, например, се добива и произвежда в големи концентрации в няколко страни от Латинска Америка.

Но кобалтът се очертава като по-голяма загриженост за някои автомобилопроизводители. Приблизително 62% от световното производство на кобалт се намира в Демократична република Конго. Неотдавна изпълнителният директор на Ford обяви, че автомобилопроизводителите могат да се чувстват принудени да инвестират директно в производството на кобалт чрез опасения за осигуряване на адекватно предлагане.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com