01.08.2019 14:30

По-малко лаптопи до края на годината

Видян 513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Експерти на Digitimes Research прогнозират последователен спад в продажбите на лаптопи през третото и четвъртото тримесечие на 2019г. Въпреки че обикновено потребителите са много активни през празничния сезон в края на годината.
Увеличението на продажбите през второто тримесечие се дължи основно  на факта, че повечето компании се запасили с голям брой устройства за допълнителен инвентар. Това се прави като предпазна мярка срещу възможността американското правителство да обложи с допълнителен данък от 25% преносимите компютри, които се продават в страната. В допълнение новите 14-нанометрови процесори на Intel няма да са достъпни за производителите на хардуер преди септември.
Съчетанието между тези два фактора ще окаже най-голямо влияние върху очакваните слаби продажби на лаптопи в оставащите месеци до края на 2019г. Последните седмици на календарната година също няма да бъдат толкова успешни, както се надяват производителите. Икономическите проблеми на Китай, ниското търсене в корпоративния сектор, липсата на достатъчни иновации и проблемите със забавените процесори на Intel ще продължат да имат важна роля върху индустрията.
Снимка: Huawei

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини