20.11.2019 17:51

Германското правителство дава 50 млн. финансиране за игри

Видян 723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската игрова индустрия ще бъде приветствана през следващата година, след като правителството одобри плановете да налее 50 милиона евро за финансиране на местни студия за игри.


 


Финансовият комитет на германския Бундестаг се съгласи да въведе това финансиране във федералния бюджет за 2020 г. "и през следващите години", което ще спомогне за насърчаване на индустрията за развитие на игри в региона.


 


Надеждата е, че новото финансиране ще „намали основните конкурентни недостатъци на Германия“, според местната търговска организация Game. Организацията посочва Франция, Великобритания и Канада като примери за държави, които вече са назначили държавно финансиране за растеж на игровата индустрия.


 


Това финансиране всъщност бе договорено миналата година на федерално ниво в споразумение между три правителствени партии, като за целта беше отпуснат бюджет от 50 милиона евро на Федералното министерство на транспорта и цифровата инфраструктура. Министерството вече е получило 380 проектни предложения по време на пилотната фаза.


 


За повече информация: www.gamesindustry.biz
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.