03.01.2020 12:49

Ключови технологични тенденции за 2020 г.

Видян 630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Благодарение на новите технологии и прилагането на установените такива, начинът, по който хората работят, ще продължи да се променя през 2020.

В ИТ сферата изкуственият интелект, машинното обучение, анализите, неприкосновеността на данните и сигурността ще играят съществена роля през новата година. Ето какво можем да очакваме от развитието на фирмените технологии, предава Cio.bg.


Отворен кодТехнологиите с отворен код ще позволят да се създаде обща среда между различните облаци, тъй като те са лесни за управление.

Следователно възможността да се интегрират различни приложения във всеки облак или в контейнери с отворен код ще доведе до масово използване на мултиоблака.

Очаква се през 2020 повече компании да осъзнаят възможностите на технологиите с отворен код в облачните среди и макар сега те да не се използват широко, през новата година ще се отчете сериозен ръст в тази посока.


AI – деликатният баланс между хората и автоматизациятаС все по-широкото използване на автоматизацията в ежедневието на компаниите, въвеждането на изкуствен интелект за подобряване на възможностите на хората ще продължи да бъде въпрос на труден баланс.

Независимо дали се използва за автоматизиране на повтарящи се задачи или за по-сложни дейности, AI ще започне все повече да навлиза във всички области на бизнеса.

Също така според експертите през 2020 ще станем свидетели на хиперавтоматизация, което е пресечната точка на изкуствения интелект и машинното обучение с автоматизацията на бизнес процесите (Robotic Process Automation).

Хиперавтоматизацията ще помогне да се поддържат динамични и сложни бизнес процеси, включително обработка на заеми, на застрахователни искания и други.


Подобряване на клиентското изживяванеВсе повече компаниите общуват със своите клиенти чрез дигитални услуги и именно затова в бъдеще ще става все по-важно да се намират нови начини за подобряване на ъпдейтите и за доставяне на нови продукти по-бързо от всякога.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.