04.01.2020 09:22

Технологиите на изложението в Лас Вегас

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екраните ще бъдат по-големи и по-отчетливи, колите ще бъдат по-умни, а някои технологии ще бъдат твърде близо и лични, дори интимни.


 


Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES) тази година ще бъде пълно с най-новите свързани устройства - от електрически крушки до бельо, наред с последните технологии при автомобилите, здравето и доброто физическо състояние, умните домове, продажбите на дребно и други, предава БТА.


 


Едно от най-големите търговски изложения в света събира 4500 изложители, 175 000 посетители и 1000 лектори на изложбена площ равна на над 50 футболни игрища. CES се провежда от 7 до 10 януари.


 


Малки старъпи и големи технологични компании от десетки страни ще се опитат за получат парче от световния пазар за потребителска електроника, възлизащ на над трилион долара.


 


На изложението, организирано от Асоциацията за потребителски технологии, ще присъстват технологични гиганти като Google и Amazon, които ще се конкурират за лидерската позиция, предлагайки "мозъци" или дигитални асистенти за много от умните продукти.


 


С развитието на изкуствения интелект дигиталните гласови асистенти стават все по-умни и заприличват повече на хората, откривайки нови възможности, каза Саймън Форест от Futuresource Consulting.


 


Можем да видим устройства, които умеят да звучат щастливи, ако любимият ви футболен отбор е победил и ... унили, ако майка ви е на вратата, каза Форест.


 


Докато дълго преследваната цел "емоционална интелигентност" при компютърните системи все още е далеч от реалността, казва той, отбелязаният напредък позволява по-голяма компютърна мощност да бъде вкарана в по-малки пространства, включително умни очила, безжични слушалки и други устройства.


 


Можем да си представим гласов асистент в ухото, който може да прави много повече, отколкото прави днес, каза Форест. Ресторантът отсреща може да ви прочете менюто си или да получите съвсем подробни насоки в колата си, допълни той.


 


 


Големи и малки екрани


 


 


Очаква се производителите, включително южнокорейският LG, да представят нови телевизори с най-новия стандарт за свръхвисока разделителна способност, известна като 8К, макар че почти няма налично съдържание в такъв формат в момента.


 


Анализаторът Патрик Мурхед от Moor Insights & Strategy каза, че очаква да види "8К телевизорите с по-висока резолюция и по-ниски цени, продължаващи една тенденция.


 


Иновациите при малките екрани могат да доведат до повече сгъваеми смартфони и други приспособявания.


 


Представете си iPad устройство, което можете да сгънете и да носите със себе си - мисля, че ще можем да видим много повече неща от този тип, каза Мурхед.


 


 


Проверка на реалността при безпилотните автомобили


 


 


Напълно самоуправляващите се автомобили може и да не са готови за масова употреба, но това няма да спре иновациите.


 


Застъпено е мнението, че компаниите имат още много да свършат преди да пуснат напълно автоматизирани коли, каза анализаторът Майкъл Рамзи от Gartner.


 


Анализаторът от Accenture Юрген Риърс посочва, че изложението в Лас Вегас е все по-важно за транспортния сектор, тъй като по-голяма част от иновациите са при софтуера и услугите, а не толкова при самите автомобили.


 


Според Риърс секторът се променя, тъй като "потребителите гледат на мобилността като на услуга, а не просто купуване на автомобил".


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.