28.05.2018 09:35

Бизнесмен на ГЕРБ наредил "да оправят" вота в Галиче

Видян 1155 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Лидерът на ГЕРБ в Бяла Слатина Стефан Терзийски изпрати вчера свои служители да гласуват в Галиче. Кандидатът за кмет на БСП Веселин Тушинов публикува видеа, в които хора от "Ета тв", собственост на Терзийски, са се строили пред секциите.

Говори се, че служителите на кабелната от години са "подвижен вот" за ГЕРБ в района, пише „Дума“.

Местните направо наричат Терзийски "собственик" на депутата Красен Кръстев и на кмета на Бяла Слатина, тъй като те изпълнявали всичките му нареждания. Подвижната секция, председателствана от бащата на гербаджията Кръстев, вчера бе глобена от ОИК за нарушения.

 
Част от "външните" избиратели са се вмъкнали в избирателната секция през задния вход на училището, където се намира. Ситуацията пък се развива пред погледа на пиещия наблизо кафе депутат от ГЕРБ Кръстев.

"Регистрирани са в Галиче преди 6 месеца. Докараха ги да гласуват тук. Един тръгна да се бие с мен, за да не ги снимам", разказа пред медиите застъпникът Венцислав Николов. Появиха се и сигнали, че се влиза по къщите, за да се дават наставления как да се гласува. ОИК пък трябва да се произнесе по обвинение, че не се опазва тайната на вота в подвижната избирателна секция.


ОИК в Бяла Слатина състави актове на членовете на подвижната избирателна комисия за нарушения на втория тур. Сигналът бе от БСП - за гласуване само с един печат, опит да се извади бюлетина от урната, пускане на глас от трето лице, роднина на гласоподавателя.

 

Галиче избираше кмет между Тушинов и Страхил Стоянов от ГЕРБ. В още три населени места кандидати на БСП водеха след първия тур.

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини