04.06.2018 11:55

Антибиотиците намаляват ефективността на лечението на рака

Видян 1006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Пациентите болни от рак, които са приемали антибиотици по време на имунотерапията, са живели наполовина по-малко, отколкото тези, които са избягвали употребата им, установи ново проучване на Великобритания с повече от 300 души.  Резултатите бяха представени в Американското дружество по клинична онкология в Чикаго, най-голямата годишна конференция по въпросите на рака.

Изследователите твърдят, че приемането на антибиотици трябва да бъде само, когато е от крайна необходимост и показва, че общопрактикуващите лекари трябва да се координират с онколозите, когато лекуват пациентите.

Наблюдавани са 303 пациенти, които са претърпели лечение на рака с имунотерапия, наречена инхибитори на контролни точки. Тези лекарства действат чрез активиране на имунната система срещу раковите клетки. Изследователите смятат, че бактериите в храносмилателната система играят роля в активирането на имунната система на организма, като насърчават активността в богатите на токсини черва. Там тялото "набира" Т-клетки, които контролират развитието на вредните бактерии. Изследователите вярват, че антибиотиците "изчистват червата" от тези бактерии, като отнема седмици, за да се възстановят. Това може да доведе до по-малка активност на Т-клетките.

 Без тези бактерии имунната система може да бъде по-малко активна като цяло, намалявайки ефектите на имунотерапиите. Инфекциите са често срещано усложнение при пациенти с рак.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини