10.07.2018 14:10

Охраната на Партийния дом се извършвала в разрез със закона

Видян 759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Oхраната на сградата на Народното събрание на пл. Княз Александър I, където в петък срещу събота загина охранителят Даниел Тасев, се е изпълнявала в нарушение на договора между парламента и фирмата изпълнител на обекта, съобщава Офнюз. Поръчката за ремонта на Партийния дом е на стойност 23,4 млн. лева, като част от задълженията на строителя е да осигури денонощна охрана. Наетата охранителна фирма Дефанс консулт, която се управлява от съпруга ( б.р. Петю Петров) и зетя (б.р. Филип Чипев) на Султанка Петрова, обаче пазела обекта само нощем. Въпросната фирма  доскоро е била собственост на самата Султанка, която по настоящем е заместник социален министър.
Пред бТВ Филип Чипев твърди, че договорът му с изпълнителя на обекта бил за нощна охрана, което влиза в противоречие с изискванията на възложителите. Той пояснява, че смените на охранителите били от 7 вечерта до 7 сутринта. Това че постовете не се сдават от един охранител на друг било причина, по обясненията на му, никой да не е бил наясно с инцидента почти денонощие след него.
За инцидента се разбра от писмо на близък на загиналия охранител. В него той твърди, че е направен опит случаят да бъде прикрит.
По случая има и друг интересен момент - връзката на лице от изпълнителната власт с охранителната фирма. От събраните факти става ясно, че Султанка Петрова е напуснала охранителната фирма, чийто собственик е била. Това е станало непосредствено, след като е спечелена обществената поръчка за строителството на пленарната зала. Собственик е станал "бащата на нейните внуци" (по собствените му обяснения) - Филип Чипев. Негов пълномощник пък бил съпругът на Петрова - Петю Петров.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини