13.07.2018 15:41

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

Видян 824 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.

Министър Нанков обясни, че говори за 852 км магистрали, 1812 км първокласни пътища и 264 км пътища втори клас. Той уточни, че проблем има по мостовите съоръжения и тунелите и това е една от причините те да се ремонтират, предаде Гласове.

Над осем тунела ще бъдат ремонтирани тази година - два от тях на АМ Хемус. Планира се и строителството на общо 17 нови тунелни съоръжения до 2023 г.

За ремонт това лято са затворени тунелите Топли дол и Правешки ханове на АМ Хемус. Допълнителни защити ще бъдат инсталирани в лявата тръба на тунел Витиня, ремонт започва и в лявата на тунел Ечемишка.

Приоритетен е ремонтът и на тунела Кривия на пътя София-Кулата в района на Кресненското дефиле. Рехабилитация ще се извърши и на тунелите Траянови врата на АМ "Тракия" и тунела "Кричим-Михалково".

Заради ремонтни дейности по основните магистрали често се образуват тапи в разгара на отпускарския сезон.

 

 

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com