18.07.2018 14:53

НС отхвърли проекта на БСП за стоп на концесията на летище София

Видян 476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Мнозинството в парламента отхвърли проекта на БСП за прекратяване на концесията на летище София. Искането на опозицията бе подкрепено единствено от партия "Воля". Според социалистите, процедурата е нагласена, за да спечели определена компания и че се поставя под заплаха националната сигурност на страната, предаде БНР. Управляващите защитиха концесията и настояха, че тя ще доведе до ефективно поддържане и модернизация на летището.
Според левицата не може да бъде оправдано като целесъобразно отдаването на концесия на едно разработено и печелившо летище.

Депутатите Крум Зарков и Георги Свиленски казаха:

"Даването на концесия на печелившо летище София, с цел да се финансира друго дружество – БДЖ, е абсолютен пълен абсурд, който няма аналог в света".

"Ако това решение бъде прието днес, господин Московски, единственото вярно Ваше решение е да отидете в Министерския съвет и да си депозирате оставката пред министър-председателя. Даването за 47 години и шест месеца си е чиста продажба".

От ГЕРБ изтъкнаха редица ползи от готвената концесия, сред които разкриване на нови работни места и приходи, които ще отидат за развитие на транспортната инфраструктура. Павел Христов обясни:

"Държавата очевидно няма как да изкара 1,2 млрд. и да инвестира в следващите десет години и това е едно от условията на концесията. 1,2 млрд. без ДДС инвестиции, терминал 3 и всички други съпътстващи инфраструктури, които са необходими".

Иван Иванов от БСП заподозря, че концесията ще застраши националната ни сигурност:

"В предния мандат се коментираше от турска фирма, сега пак се говори за турска фирма, нали знаете какво означава това, че господин Ердоган, ако това нещо – турска фирма влезе, вече не му трябва изобщо да коментира дори, че иска визи от ЕС да спрат да му се издават, ще влизат свободно".
реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com