12.09.2018 12:09

ЕК: Терористично съдържание да се сваля от интернет до час

Видян 448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
 Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви новите правила за премахването на терористично съдържание от интернет в рамките на един час в речта си за състоянието на Съюза през 2018 г.

„Европейците с основание очакват Съюзът да осигури тяхната безопасност. Ето защо Комисията предлага нови правила за премахването на терористично съдържание от интернет в рамките на един час — критичният период, през който се нанасят най-големите щети“, заяви в речта си Юнкер.

Терористичното съдържание е най-вредно в първите часове след появяването си онлайн поради бързината, с която се разпространява, твърдят от ЕК. Само през януари 2018 г. в мрежата са били разпространени близо 700 нови пропагандни материала на „Ислямска държава”.

Всички интернет платформи, които желаят да предлагат услугите си в Европейския съюз, ще трябва да се съобразяват с ясни правила за предотвратяване на злоупотреби с техните услуги с цел разпространение на терористично съдържание.

Освен това ще бъдат въведени надеждни предпазни механизми за закрила на свободата на словото в интернет, с които ще се гарантира, че се премахва единствено терористично съдържание.
Източник: бТВ


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com