19.09.2018 16:09

Шефът на ВКС: Притеснен съм от качеството на законотворчеството

Видян 940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви пред депутатите, че e притеснен от качеството на законотворчеството. При представянето на докладите за дейността на съдилищата през 2016 и 2017 година, той заяви:  "Засягането на елементарни правни принципи при упражняването на това правомощие от българския парламент... Не допускайте, уважаеми дами и господа-народни представители, това да се случва, защото днес сте депутати, но утре, като обикновени граждани, ще трябва да живеете по тези правила, които вие сами сте създали".


Според председателя на ВКС е недопустимо да бъде викан в НС по телефона.


„В продължение на 2 години очаквам покана от Народното събрание. Миналата седмица получих обаждане по телефона ден преди заседанието. Отговорих писмено с надеждата, че ще бъда разбран правилно, че формата ни на общуване не е допустима", заяви Панов. Въпреки това той се появи вчера в НС, за да представи докладите за дейността на съдилищата за 2016 и 2017 година.


"Вчера (б.р. във вторник) отново бях поканен на днешното заседание (б.р. в сряда) по телефона. Вероятно съм последният, който не е разбрал, че телефонните повиквания отдавна са заменили епистоларната форма на общуване между законодателната и съдебната власт. По-сензитивните приеха моето отсъствие миналата седмица като неуважение към парламента. Да, институциите трябва да се уважават и почитат, защото вдъхват живот на правот. По обясними причини нямам представа колко много се е скъсила дистанцията между властите в България. Макар и да не считам за приемливи новите форми на общуване дойдох, за да изпълня законовите си задължения да представя докладите на съдилищата“, заяви още Панов.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.