15.10.2018 22:10

Нов конкурс за ремонта на Петицата, реши Фандъкова

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Столичната община прекратява процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на релсовия път по бул. Цар Борис III поради получен отказ от класирания на първо място участник Джи Пи Груп АД. В най-кратки срокове ще обявим нова процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки. Миналата седмица Европейската комисия одобри проекта ни за реконструкция на трамвайните трасета по бул. Цар Борис III от Съдебната палата до Княжево и по ул. Каменоделска от кръстовището с бул. К. Стоилов до Орландовци, както и закупуването на 13 нови нископодови трамвая, които ще се движат по линията на трамвай №5”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Припомняме, че стойността на съфинансирания от ЕС проект е 125 млн.лв.

До това решение, за което първи съобщи сайтът ни 19min.bg се стигна, след като сутринта в понеделник избраният за изпълнител Джи Пи Груп се отказа от ангажимента, във връзка с изразената от премиера Борисов воля фирмата да бъде извадена от всякакви европейски и финансирани от хазната проекти. Причината са съмненията, породени от поредица публикации на сайта Биволъ. Общината прие това решение на изпълнителя, който по-рано отказа на държавата от друга спечелена поръчка – за тунела на АМ Струма.

В следобедните часове обаче излязоха нови разследвания, които свързаха и втория класиран в конкурса, който по право трябваше да получи поръчката, с победителя Джи Пи Груп. Става въпрос за консорциум, собственик на един от двата участника в който е Владимир Пилчев. Той участва в дружеството Пи Ай, чийто адрес е същият като на Джи Пи, а още по-шокиращ е електронният, даден за кореспонденция по търга: office@gpgroup.bg.

Кметът реагира в самия край на работния ден и реши да прекрати цялата процедура и да започне нова. Трудно ще се осъществи идеята работата по проекта да започне през март, както се очакваше при нормални други условия.

Според източници от властта и експерти от бранша, новината не е добра не само за Джи Пи, но и за гражданите, тъй като фирмата била с повече персонал от останалите, които поемат по много големи поръчки, и с по-добра организация на работа в сравнение с тях.

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини