22.10.2018 11:25

Ремонт затваря пътя за Перник през Владая

Видян 732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Сериозни допълнителни затруднения се задават за шофьорите, които пътуват от Югозападна България и Перник към столицата. Пътят от Перник през Владая до София, едно от най-натоварените и проблемни трасета, ще бъде затворен от вторник - 23 октомври заради ремонт. Трафикът се пренасочва по магистрала Люлин, като по първокласния път ще преминават единствено автомобилите на масовия градски транспорт, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ). От агенцията обещават до началото на ноември да завърши ремонта на близо 1.5 км (в участъка от км 278+566.60 до км 279+170 и от км 281+100 до км 282+000) по трасето през Владая.

По магистрала Люлин обаче също има ограничения. Там от дълго време движението е в едното платно заради свлачище. От АПИ са решили от 23 октомври в пиковите часове да има реверсивно движение в участъка от км 9+400 до км 10+560. Това е именно отсечката в района на свлачището. От 7 до 13 ч, когато трафикът от Перник към София е по-интензивен, ще има една лента в посока Перник и две ленти за София. От 13 ч до 7 ч сутринта на следващия ден съответно ще има две ленти за Перник и една за София. Скоростта на движение в този участък от автомагистралата се ограничава до 50 км/час.

От пътната агенция се оправдават, че движението по Люлин не е могло да бъде пуснато според първоначалните планове на 22 октомври, тъй като продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището. Оттам изразяват очакване предвидените аварийно-възстановителни дейности да завършат до 26 октомври и се извиняват за неудобствата за шофьорите.

В съобщението на АПИ не е посочено как и дали ще се регулира засиленият трафик по Люлин при входовете за столицата от магистралата.

В момента продължават ремонти и по магистрала Хемус, които водят до огромни задръствания. В ремонт е и пътят от София за Белоградчик и Монтана от южната страна на прохода Петрохан. Заедно с ограниченията по магистрала Тракия столицата в момента се оказва един от най-трудно достъпните градове в страната.
Източник: Сегареклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини