24.10.2018 11:40

Франция блокира Кале, ако Великобритания не плати £ 39 млрд.

Видян 1828 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кабинетът на Обединеното кралство е притеснен, че ако пристанището бъде блокирано, това ще предизвика хаос в търговията и потенциално ще причини големи щети на британската икономика.

Според Департамента за напускане на Европейския съюз (DExEU) пресичането на канала Доувър-Кале е основната слаба точка на Великобритания.

Поради факта, че Кале е на френска територия, тя дава на Франция възможността да причини големи забавяния за шофьорите на камиони, които се отправят към Обединеното кралство, особено за веригите за доставка, които са особено чувствителни относно спазването на времето за доставка.

Френските митнически служители също могат да блокират британския износ на хранителни стоки във Франция.

Освен това Брюксел може да откаже да предостави на Обединеното кралство одобрението за износ на животински продукти, включително месо и млечни продукти, до шест месеца.

Търговията с животински продукти носи около 3,5 млрд. лири годишно за британската икономика.

Тереза ​​Май е предупредила, че ако вследствие на Брекзит настъпят дългосрочни закъснения, по-малките предприятия ще фалират.

Министрите няма да могат да контролират произтичащите от това разходи в случай, че Кале бъде блокиран.

Докато повечето превозни средства преминават през митническия режим само за 25 секунди, може да се забавят с още 50 секунди, като се попитат шофьорите за причината за пътуването им.

Около 10 000 камиона преминават през Доувър всеки ден и отнема около две минути, за да бъдат обработени, но прибавянето на две минути ще създаде опашка с дължина над 27 км.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини