26.10.2018 15:36

Нинова: С Радев обсъдихме връщането на държавата в ключови сектори

Видян 682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"С президента Радев се обединихме около идеята завръщането на ролята на държавата в ключови сектори от обществения живот, като получихме и препоръки- как да бъде конкретизирана тази роля в отделните сфери". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с президента Румен Радев.Тя обясни, че левицата е поискала тази среща за обсъждане на проекта "Визия за България". Тя подчерта, че срещата е била работна и впечатляваща и президентът е участвал в нея с петнадесет души- всички свои секретари, съветници, експерти. "Разговорът беше много детайлен и по секторни политики, както с нашите експерти, така и с неговите. Минахме почти през всички сфери, отразени в нашата Визия, и имаме съвпадения на позиции", заяви Нинова. Тя коментира, че БСП е получила поздравление затова, че е предприела този разговор, че е предложила този подход към цялото българско общество, към всеки, който иска да се включи прозрачно в широк обществен дебат по ключови въпроси. Тя заяви, че по време на срещата  е била заявена и подкрепа за предложението на левицата - всички заедно да работим за възстановяване на доверието в институциите, които не се ползват с такова, в момента, от българските граждани. Председателят на БСП заяви, че юристите са посочили и конкретни мерки- как да стане това. "На трето място, единодушни сме, че цели системи се нуждаят от смяна на моделите, по които функционират. И двете страни изтъкнахме, че това е сферата на здравеопазването, образованието, на цялата система на социалната държава, която е нефункционираща в момента", каза още тя.


Нинова подчерта, че двете страни са останали отворени за следващи разговори. "Изразявам, от името на нашия екип, изключително задоволство за работната среща. Много подготвена, като експертиза, с мнения от двете страни, с конкретни препоръки, които ние ще вземем предвид и очакваме следваща среща", заяви тя. По думите й следващият разговор ще бъде, когато дискусията по Визията приключи в цялата страна и текстовете бъдат конкретизирани с предложения, които са получено  от цялото общество.


От страна на БСП, в дискусията взеха участие зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев, Крум Зарков, секретарят на групата Ирена Анастасова, народните представители проф. Георги Михайлов, Георги Гьоков, Любомир Бонев, Славчо Велков, членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров, главният експерт в направеление  "Публични политики"към НС на БСП Пламен Милев, Любомир Георгиев - ръководител на отдел "Коалиционна политика" на НС на БСП, Мадлен Стоянова - ръководител на сектор "Връзки с гражданското общество" на НС на БСП.


От страна на президентството, в дискусията взеха участие президентът на Република България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова,Иво Христов - началник на кабинета на президента, Надя Младенова - началник на кабинета на вицепрезидента; Димитър Стоянов - главен секретар; Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция; Гълъб Донев - секретар по социални политики и здравеопазване; Юлияна Димитрова - секретар по икономика и инвестиции,Цвета Тимева - секретар по регионално развитие; Емилия Друмева - секретар по правни въпроси; Николай Копринков - съветник по вътрешна политика и гражданско общество; Валентина Танева - съветник по образование, наука и иновации; Илия Христозов - съветник по икономика и инвестиции; Ирина Николова Гъркова - съветник по духовност и култура; Стефан Янев - секретар по сигурнот и отбрана.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.