26.10.2018 15:50

Обвиниха Иво Прокопиев в пране на пари

Видян 905 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът и издател на седмичника Капитал Иво Прокопиев е бил обвинен в пране на пари, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата „по повод запитвания от медии”.

Разследването е свързано с дружеството Каолин.

От прокуратурата посочват, че на 23 април т.г. е постъпил сигнал от комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество, като според председателя на КПКОНПИ има данни за пране на пари при продажбата на 100% от капитала на РМД Каолин 98 АД от Алфа Финанс Холдинг АД на на регистрирано на 20.12.2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество Кварцверке ГмбХ.

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев в качеството на председател на Съвета на директорите на Алфа Финанс Холдинг АД. Членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков също са обвинени.

И тримата са с мерки за неотклонение Подписка.

В същото време Софийската градска прокуратура се провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с Каолин АД,  Сеново. В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, посочват от държавното обвинение.

Източник: бТВ


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com