02.11.2018 14:26

България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за домакини на Световното по футбол

Видян 687 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 През 2030 г. България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за домакини на Световното първенство по футбол. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след четиристранна среща във Варна на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, предаде Фокус.

„Що се касае до енергийната сигурност, приели сме всички, че диверсификацията е от съществено значение. Не случайно ние кръстихме нашия газоразпределителен център „Балкан“. Само думата „Балкани“ е обобщаваща за всички. Тя е такава, че прави Гърция еднакво важна с България“, каза премиерът. По думите му потоците за газовия хъб могат да отидат на север, могат да отидат на запад.
По отношение на инфраструктурата премиерът посочи, че сегашното трасе на жп линията, която е до Александруполис и Бургас, може да бъде модернизирана. „Защо не България да има един кей на Александруполис, един кей на Солун, а съответно гърците на Бургас, Варна и Лом или Русе“, коментира премиерът.
Той увери сръбския президент Александър Вучич, че магистралата София-Белград на 90% е готова. „Чакам да излязат археолозите от последните 20 км. За две години ще направим последната 20-километрова отсечка“, уточни премиерът. По отношение на отсечката Солун – София, Борисов увери, че е останало само Кресненското дефиле. „Огромната част – „Струма“ е готова“, обясни Борисов.
Премиерът коментира и предстоящото румънско председателство и посочи, че според него там трябва да се обърне внимание на Черноморската и Дунавската стратегия и да не се слага на вниманието на Европа само темата за Западните Балкани. „Нашата политика е точно в смисъла в ценностите на ЕС, свързаност, повишаване на доходите, конкурентоспособност“, коментира Борисов. „Имаме много силна развойна дейност в селското стопанство, така че да повишаваме доходите, да повишаваме добивите и в същото време всички ние сме заинтересовани продукцията от Балканите и от нашите държави да има по-голям пазар“, заяви Борисов.

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com