06.12.2018 16:24

29 – и синята кметица на Средец, са решилите за Графа, не е само Крусев

Видян 2416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

29 души, само 1 от които е отстраненият и обвиняем зам.-кмет на София Евгени Крусев, са подписали решението за Графа. Те са хората, на които дължим всичко. Интересно сред тях е името на тъмносиния кмет на Район Средец Мария Ачкова. Нейните съпартийци обаче се правят на незнаещи, след като и всички сини съветници в СОС подкрепиха с гласовете си ремонта преди това.


„Проверката на прокуратурата, заради която столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев подаде оставка и е призован като обвиняем в следствието, засяга решение на специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията”, предаде Оффнюз


„Заседанието в разширен състав е проведено на 29 юни и се отнася за преработка на проекта за столичната Зона - 2 в частта Релсов път на Граф Игнатиев. Според протокола от заседанието участниците са:


Председател: арх. Здравко Здравков, зам.председател инж. Деляна Сечанска от НАГ и членове: зам.-кметът Евгени Крусев, Мария Ачкова - кмет на район Средец, арх. Петьо Димитров - Камара на строителите в България, арх. Пламен Генов и арх. Бойчо Бойчев от Съюз на архитектите в България, инж. Г. Рафаилова от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране(КИИП), инж. Аспарух Савов от Топлофикация - София, арх. Васил Николов - СРЗИ, инж. Светослав Велчев от ПБЗН, проф. д-р инж. Стоян Братоев, инж. Иво Димитров и инж. Ангел Джоргов от Метрополитен ЕАД, Теодора Матеева - ЦГМ, инж. Даниел Евлогиев - дирекция Транспортна инфраструктура на СО, ланд. арх. Борис Кишкилов - Зелена система на СО, инж. Евгений Ганчев, инж. Асен Тасев и инж. Асен Ценков от Столичен електротранспорт, от Направление Архитектура и градоустройство: арх. Бойка Къдрева, Стела Щерева, арх. Николай Каменов, инж. Георги Георгиев, урб. Златко Терциев и инж. Ивет Ганчева, инж. Цветан Колев и инж. Росица Наумова от Софпроект, инж. Радослав Сапунджиев от БТК, инж. Илия Илиев от Трансгео ООД и арх. Иво Панталеев от А.Д.А.


Ден по-рано шефовете на Столичния електротранспорт - Тасев и Ганчев, уведомяват с доклад Столичната община за възникнали проблеми с конструкцията на релсов път при извършване на реконструкцията на Графа.


Установено е, че предложената с одобрения проект конструкция на релсовия път не може да осигури общата визия, съгласно одобрения проект по част Архитектура в зоната на пл. Славейков. В зоната на кривата на релсовия път между Алабин и Граф Игнатиев е установено, че с предложения материал за релсите - закалена стомана не може да бъде осъществена релсовата крива с радиус по-малък от 70 м. Внесено е предложение за промяна на вида на констукцията на релсовия път, пише в протокола от заседанието на експертния съвет.


И тя решава: да се предвиди решение на носещата конструкция на релсовия път, което да осигурява крайното покритие на паваж - съгласно архитектурния проект, с нов тип напречен профил, вкючващ околорелсова еластична виброизоолационна система в съчетание с носеща конструкция от типа "плаваща плоча". В зоната на кривите на релсовия път с радиус по-малък от 70 м същият да се проектира и да се изпълни с релси RI 60 (или съвместими) и да се положат плоски напречници. На кръстовищата на Графа с с ул. Раковски и бул. Васил Левски релсовият път да се проектира и да се изпълни с плоски напречници, става ясно още от протокола на заседанието на съвета от експерти.


За проверката на прокуратурата за нарушение на закона за обществените поръчки на ремонта на Граф Игнатиев пък обяви първо главният архитект на София Здравко Здравков".Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !