21.12.2018 13:44

Кандидат на Воля е новият шеф на бюрото за СРС-та

Видян 521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът на партия „Воля“ Пламен Иванов е новият председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, предаде БНР.


При представянето му депутатът Пламен Христов заяви:


"Професионалният му стаж в службите за сигурност започва през 1999 година в национална служба "Сигурност" и продължава в Държавна агенция "Национална сигурност". Към настоящия момент изпълнява длъжност началник-  отдел по линия "Защита на класифицираната информация". Натрупал е голям опит в областта на защитата на националната сигурност и от участието му в курсове и семинари на американските, българските, британските и израелските  служби. Има богат практически опит в използването на СРС-тата за нуждите на националната сигурност".


Той бе избран с подкрепата на 126 народни представители, 59 гласуваха против, а  5-има се въздържаха. Негов заместник е номинираният от ДПС Илко Желязков.


Те бяха и единствените нови предложения, останалите трима членове на Бюрото - Илия Ганев, Огнян Стоичков и Огнян Атанасов, предложения съответно на БСП, "Обединени патриоти" и ГЕРБ, и досега бяха част от състава на органа.


Досегашният председател Бойко Рашков не получи доверието на народните представители и вече няма да е част от регулаторния орган. „За“ кандидатурата му гласуваха едва 65 депутати - 63 от БСП и двама от „Обединени патриоти“. Новият състав на Националното бюро бе избран без разисквания.


Депутатите ще обсъдят на второ четене и промените в Закона за вероизповеданията.


Тримата досегашни членове на бюрото - Огнян Стоичков, Огнян Атанасов и Илия Ганев, отново са предложени за постовете си от "Атака", ГЕРБ и БСП.


Още две бяха номинациите за председател на контролния орган, освен Бойко Рашков. Това са предложеният от "Атака" Огнян Стоичков, както и Пламен Иванов, номиниран от партия "Воля". ДПС предложи за заместник-председател Илко Желязков, а БСП издигна кандидатура на друг член на контролния орган  - Илия Ганев, за същия пост.


Така за петте свободни места в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства се бориха шестима кандидати.


Снимка: БГНЕСДобави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.