01.01.2019 08:01

Радев: Нашият народ може да излезе от всяка криза

Видян 864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Уважаеми сънародници,


Минути ни делят от новата 2019-та година. Повечето от нас имат щастието да я посрещнат с близките и приятелите си. Това е неоценимо щастие. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме.


През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-та да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.


Тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а други ще споделят планове за емиграция. Други ще пуснат и неканения гост на празничната трапеза - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава.


Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало. Има и днес.


В този миг всички ние си отправяме благопожелания за настъпващата година. 2019-та ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа ви, за да преодолеем трудностите и да сбъднем мечтите си.


Да ни е честита Новата 2019-та година! ", заяви президентът в новогодишното си обръщение.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.