15.01.2019 14:42

Съдружник на Гинкини шеф на фирма с 1,350 млрд. лв от кабинета

Видян 2686 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Лицето, което стои зад Гинка Върбакова, същото ли е, което стои зад Автомагистрали АД?”, запита депутатът и говорител на БСП Елена Йончева, по повод на получените от фирмата средства за ремонт на АМ Хемус. "Правителството отдели 1,350 млрд. лв. за строителство на 134 км. магистрала”, припони Йончева. Тя е категорична, че става дума за грабеж по схема за сметка на данъкоплатеца.


Депутатът обясни, че  тази схема съдържа 5 стъпки. Първата стъпка е , че правителството дава 1, 350 млрд. лв. без одобрение на НС и без обществена поръчка за 134 км. от  АМ Хемус. "Такава практика в Европа не съществува. Това означава, че тази цена е хвърчаща, защото всеки терен е уникален", подчерта Йончева.


Като втора стъпка тя посочи, че за да бъде извършена тази схема, трябва да бъде наета държавна фирма, но условието е тя да няма капацитета да извършва такова строителство и да се използва като "черна кутия", през която да бъдат преразпределени 1,350 млрд.  лв. на съответните предварително избрани фирми. По думите й с избора на държавната фирма Автомагистрали, която не извършва строителна дейност, е изпълнена третата стъпка.


"Четвърта стъпка - Автомагистрали не обявява обществена поръчка, а раздава 1,350 млрд. лв. чрез рамкови договори на избрани фирми", обясни тя.


На пето място Йончева посочи, че за да се направи тази схема, трябва доверен човек в Автомагистрали. Тя припомни, че през 2017 г. за изпълнителен директор на фирмата е назначен Стоян Беличев, който е бил съдружник със Славчо Върбаков (съпруг на Гинка Върбакова) във фирма Атлаз -3-Груп и с Малина и Крyстинка Върбакови в СИМИ Груп.


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.