02.02.2019 10:02

Неефективни камери за милиони по оградата с Турция

Видян 1761 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Камерите по българо-турската граница, чиято основна задача е регистриране на незаконни влизания в страната, снимат, но нямат връзка помежду си, нито обща точка, в която може да се види заснетото от всички устройства, става ясно от обществена поръчка, обявена от МВР. Чрез нея силовото ведомство иска да обедини вече изграденото видеонаблюдение.
7 години, след като започна изграждането на системата, МВР търси начин да обедини видеонаблюдението.

Камерите по границата са разделени на три участъка. Първият, между граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, бе изграден още през 2012 г. с европейски пари. Той минава по линията на някогашния кльон. Става дума за 35 км инфрачервени сензори, сеизмични сензори и термовизионни камери.

В момента се изгражда и трети участък с камери, които би трябвало да покрият точки, където няма наблюдение. И след завършването му обаче, трите участъка няма да имат връзка помежду си, става ясно от поръчката. Затова МВР иска да плати над 3 млн. лв., с които да се изгради. Новата система трябва да позволява надграждане с още устройства, се посочва в поръчката.

Видеонаблюдението по турската граница създава проблеми не за първи път. М.г. бе обявена поръчка за над 2 млн. лв., тъй като системата в участъка Капитан Андреево–Лесово не работеше. В момента има и отворен търг за ремонт на ползваните от граничарите мобилни камери.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини