04.02.2019 09:47

Прокуратурата крие резулатите от проверката на Горанов

Видян 1368 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Докато прокуратурата умува как Горанов да излезе чист от скандала с безплатния апартамент, крие какво се случва с проверката срещу финансовия министър, която трябваше да установи дали извършва престъпление по служба или търгува с влияние, съобщава вестник Сега.
Производството беше разпоредено в края на ноември от главния прокурор Сотир Цацаров, който твърдеше, че няма да има забавяне. Прокурорите трябваше да приключат работата си за 20 дни, а част от действията по проверката възложиха на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Когато тези 20 дни приключиха, от пресслужбата на прокуратурата започнаха да се оправдават пред Сега, че веднага бипа огласили резултатите, но не са получили нищо от КПКОНПИ.
Комисията мълча още цял месец, а преди десетина дни най-сетне обясни, че е пратила в срок каквото е поискано от прокуратурата. Съдържанието на тази информация обаче можело да разкрие само държавното обвинение, защото била секретна.
Оттогава Сега се опитва да се свърже с говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. "И макар да обича светлината на прожекторите и да не пропуска да се изяви по телевизиите, за казуса Горанов тя мълчи. Арнаудова не отговоря на телефона си, нито връща обаждания, не забелязва и въпросите на официалния си имейл", пише Сега.
Според антикорупционната комисия държавното обвинение твърди, че не е получило нищо, защото чакало да приключи и производството за конфликт на интереси, което тече в комисията срещу Горанов пак заради апартамента. Остава неясно защо. Проверката за конфликт на интереси започна в началото на декември и обяснението от КПКОНПИ е, че ще приключи в законовия двумесечен срок, който има право да удължи веднъж с 30 дни - тоест най-много до 1 март. Резултатът трябва да бъде обявен в онлайн регистрите на комисията.
 "По същия начин беше мотано разследването срещу бившия министър на транспорта Ивайло Московски. Близо година прокуратурата не даваше информация, а накрая го оневини за смъртта на 3-годишния му син, загинал, докато баща му го возел на едноместна мощна моторна шейна без каска. Мотивът беше, че Московски не знаел правилата за снегомобилите. По този казус говорителката на градската прокуратурата Зорница Таскова обеща да отговори дали постановлението за прекратяването на делото е обжалвано. След това Таскова, също като Арнаудова, спря да отговаря на телефона и имейла си", пише Сега.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com