08.02.2019 09:28

Каракачанов: Свидетел съм на една брутална вълна от лицемерие

Видян 539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вчера и онзи ден бях свидетел на една брутална вълна от лицемерие. Хора, които не бяха чели концепцията ни, я коментираха. Не е толкова трудно да се прочете, обаче част от вашите колеги журналисти и политици, предпочитат да лицемерничат, вместо да си замълчат. Това заяви в интервю за Нова тв вицепремиерът Красимир Каракачанов относно новата си програма за интеграция на ромите.

"Хора, които традиционно се сдобиват с ректората от гетата, нормално да роптаят срещу програмата и да говорят, че е взаимствана от Хитлер. Винаги съм смятал, че партньорите трябва да се подкрепят, не да се ревнуват помежду си", каза той.

Аделина Радева реши да излъчи на вицепремиера специален репортаж-анкета от гетото, където роми коментират програмата му.

"Ние сме плодовити, ще си правим деца. Искаме до 25 година да имаме президент и министър", започна да крещи млад ром.  "Как искате да изглежда България? Един от участниците в анкетата ви 2025 година иска да има ромски президент. Те защо си мислят, че може да правят само деца и да взимат пари от социални помощи? Тази държава се казва България и 1400 години е тук и искам тя да оцелее, а не да изглежда като гето", каза той.

"Въпросът е дали имаш отговорност към децата, които създаваш. Лесно е да правиш деца и да ги хвърляш на улицата. Учиш ги от малки да проституират и да просят. В Плевен, в учебно време центърът там е пълен с такива деца, които вместо на училище, просят пари. Мога да ви заведа конкретно да ги видите. Родителите им стоят на ъгъла и ги организират да просят. Българите не ги е страх да правят деца. Те просто учат, работят и си правят сметката дали могат да му осигурят образование и нужният начин на живот", добави вицепремиерът.

"Искаме да поощрим модела на грамотната раждаемост. В програмата много мерки са взаимствани от други държави, където вече са дали резултат. Когато имаш 8-9 деца и си ги хвърлила половината в социални домове, какъв е смисълът да правиш още толкова!?

Хвалят се, че са много плодовити, но не тръгват да работят, а висят на улицата. Плодовитият младеж от видеото не е ли по-добре да мисли как ще ги изхранва, вместо да виси на улицата", запита той.

"Апокалипсисът ще настъпи през 2025 година, ако се случи това, което иска от ром от репортажа ви", добави Каракачанов.

"Искаме вместо да получават социални жилища на готово, да се трудят за тях. А не да отидат на готово, да извадят паркета, да продадат техниката и да си качат коня на покрива. Не може лица и групи от лица да се заселват без адресна регистрация. Ако разсъждавам като вас, г-жо Радева, България да е приключила. Не може да се примиряваме с тези неща", заяви Каракачанов.

Миинистърът обясни какво е заложено в неговата концепция –задължително образование за абсолютно всички, добавки за семейства с две- три деца.

На въпрос как ще се плащат случаи, които не са спешни, а човекът е безработен, Каракачанов отговори, че има обществено полезен труд. „Не може някой да се напие в махалата, да му стане лошо, да викаш Спешна помощ и после да биеш медиците“, обясни той, предаде Епицентър.

„20 години се говори за интеграция. Милиарди се изхарчиха. Защо трябва да лицемерничим и да се правим на луди?“, попита министърът.

„Ако аз и г-н Виктор Николаев си вземем по едно 12-годишно момиченце и то роди от нас, ще влезем в затвора. Но иначе други не влизат. Не може да има две Българии“, категоричен е лидерът на ВМРО. "Като си толкова загрижен за гетото, не може да ми се ходи с рокли и чанти за по 2000 лв. и от София от офисчето и на компютърчето да си прибираме хонорарчето", заключи министърът.

"Винаги съм смятал, че партньорите трябва да се подкрепят, а не да се ревнуват помежду си", отбеляза военният министър по повод думите на Валери Симеонов, че концепцията на каракачанаво е преписана от програмата на НФСБ.

"Който е чел тази концепция, ще е интересно да каже къде вижда нацизъм и други определения, които бяха направени от една камара неправителствени организации, които 20 години се храниха с тази тема и бяха похарчени над 1 млрд. лева, а резултатите са катастрофално лоши", добави Каракачанов и по повод обвинението на ДПС, че в документа е залегнала философията на хитлеризма.

"Техните ли критерии трябва да са важни за мен или тези на обикновения българин, който всеки ден страда от тези проблеми? Ако се върнете назад във времето, ще видите от колко години ние говорим за тези неща. В края на краищата някой трябваше да направи първата крачка", отхвърли критиките вицепремиерът.

 


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.