14.02.2019 11:02

Радан: Когато не си седнал на масата, значи си в менюто. Да, за преференциите говоря

Видян 258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Препечатваме коментара на Радан Кънев за решението на правната комисия към Народното събрание, което обезсмисли съществуването на преференциално гласуване, от официалната му страница във Фейсбук.

"Когато не си седнал на масата, значи си в менюто."

Да, за премахването на преференциите говоря.

И не, не говоря за Демократична България (макар да има какво да се каже).

На масата е седнал Ахмед Доган, и така, свенливо забрадена, малко по-настрана, ханъмата му - Бойко Борисов. Всички български граждани сме в менюто.

Бойко и Доган отнемат правото на над милион българи, които системно използват преференцията, да ИМ се бъркат в реденето на листите. Да ИМ управляват, един вид, държавата.

Що се отнася до демократичната десница - не ни берете грижа и не злорадствайте преждевременно. Естествено, че за нас това е неприятна ситуация. Но не е неочаквано, а решения има - аз знам поне три.

Хубавото е, че с този акт, освен че пристана на ДПС, Борисов признава и кой е истинската конкуренция на тяхната коалиция - защото той е еднозначно насочен срещу нас. И признава, че преминаването на бариерата не ни е проблемът... И ни напомня, че ако не сме единни, ще бъдем безжалостно елиминирани от коалицията ДПС-ГЕРБ.

От цялата работа има един губещ. Това е партия ГЕРБ и особено десетките, може би стотици хиляди десни хора, които продължават да я подкрепят и да работят за нея. Именно ГЕРБ беше партията, която най-масово използва преференцията на последните избори - далеч по-масово от нас. И благодарение на преференцията, днес ханъмата на Доган е пак премиер.

След час, депутатите на ГЕРБ ще гласуват, като пионки, като обикновени мушмороци, собственото си заколение. Защото повече от половината са депутати благодарение на преференцията".


 


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини