21.02.2019 13:44

Ето кои 10 нововъзникващи пазара ще доминират през следващото десетилетие

Видян 410 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Повечето от 10-те най-бързо развиващи се икономики сред нововъзникващите пазари са в Азия, в съответствие с очакванията, че регионът е бъдещето на глобалната икономика. Индия заема първо място в класацията, изготвена от Oxford Economics. Вземат се под внимание фактори, надхвърлящи БВП, както и възможностите за финансиране и растежа на работната сила.

Данните, събрани от изследователската фирма, показват, че азиатските икономики ще бъдат най-успешните нововъзникващи пазари до 2028 г. само с една южноамериканска страна и без африкански страни в топ 10.

Индия е начело на класациите с огромния си ръст на БВП от 6,5% и вероятно е един ден ще бъде най-голямата икономика в света, а не само сред нововъзникващите пазари. Страната има огромно население и когато го използва пълноценно, тя ще бъде непоколебима сила на световните пазари. На второ място са Филипините с настоящия президент Родриго Дутерте, които имат огромен икономически потенциал. Филипините ще имат най-голямо увеличение на работната си сила в сравнение с другите страни в топ 10,  наред с растежа на БВП от 5,3%. Това означава, че ще бъде една от най-бързо развиващите се икономики. №3 е Индонезия, която е благословена с изобилни природни ресурси и все по-малко е зависима от чуждестранно финансиране. Тя се очертава да бъде ключов играч с ръст от 5,1%.  №4 е Китай, което е изненадващо, но според данните това означава, че се очаква растежът на БВП да се забави през следващото десетилетие, докато нивата на дълга остават високи. Ръстът на БВП е от 5.1%. Назад в класацията са: №5 - Малайзия, №6 - Турция, №7 - Тайланд, №8- Чили, №9 - Полша, №10 Южна Африка.

Снимка: АП

 

 


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com