12.03.2019 16:03

Няма ваксина, няма училище в Италия

Видян 279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Италианските деца няма да посещават училище, освен ако не докажат, че са правилно ваксинирани. Крайният срок следва месеци на национален дебат за задължителната ваксинация. Родителите рискуват да бъдат глобени до 500 евро, ако изпратят неваксинираните си деца в училище. Деца под шест години могат да бъдат изключени.

Новият закон дойде на фона на нарастване на случаите на морбили - но италианските власти твърдят, че процентът на ваксинации се е подобрил от въвеждането му.

Според така нареченият закон на Лоренцин - на името на бившия министър на здравеопазването, който го въведе - децата трябва да получат редица задължителни имунизации преди да посетят училище. Те включват ваксинации за варицела, полиомиелит, морбили, заушка и рубеола.

Деца до 6-годишна възраст ще бъдат изключени от детска градина и детска градина, ако нямат доказателство за ваксинация по новите правила. На учениците на възраст между шест и 16 години не може да бъде забранени да посещават училище, но родителите им са изправени пред глоби, ако не завършат задължителния курс на имунизации.
реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини