19.03.2019 17:04

Ремонтът в градинката пред СУ върнат за ремонт

Видян 1214 пъти | Коментари 10
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотнаРемонт на ремонта да бъде извършен в градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“, нареди кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на участъка.

    „Спирам строителните дейности в зоната около площад „Ал. Невски“, докато изпълнителят на ремонта „ПСТ Груп“ не отстрани некачествено извършени дейности, констатирани многократно – съобщи Фандъкова в страницата си във Фейсбук. – До отстраняване на забележките не спира да тече срока за изпълнение на договора. Надявам се, че това ще накара изпълнителя най-накрая да си свърши качествено работата и да мобилизира нужния ресурс от работници.“

Кметът нарича „абсурдно“ твърдението, че в този вид градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“ и части от тротоарите по ул. „Московска“ и бул. „Васил Левски“ са „напълно готови“. По думите ѝ, отказът да се отстранят установените дефекти е недопустим:

    „Категорично няма да подпишем Акт 15 за приемане на обектите в този вид, както иска изпълнителят“.

Според чл. 12 от договора между общината и извършителя, възложителят и надзорът имат право при констатиране на некачествено извършени работи да спрат извършването на строително-ремонтните дейности до отстраняване на нарушението. Ремонтът на ремонта ще бъде за сметка на изпълнителя и не води до спиране на срока за изпълнение на договора, не може да служи и за основание за удължаването му.

Докато не се отстранят всички забележки, Акт 15 няма да бъде подписан, заявява кметът на София.

Фандъкова припомня, че строителната площадка край Университета беше открита на 2 юни 2018-а. Срокът за изпълнение по договор е 365 календарни дни. До момента обектът е спиран за 49 дни през зимните месеци, като изпълнителят има претенции за още 17 дни, които се проверяват.

    „При неспазване на срока по договор изпълнителят дължи неустойка от 178 хил. лв. на ден, с максимален размер на глобата – 3,577 млн. лв. – посочва Йорданка Фандъкова. – Допълнително при некачествено изпълнение санкцията за изпълнителя е 894 хил. лв.“


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

.