20.03.2019 11:50

НС избра ръководството на ЦИК

Видян 219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна За председател на специализирания орган бе избрана Стефка Стоева. „За“ кандидатурата й гласуваха единодушно 141 народни представители. Стоева бе предложението на ПГ на ГЕРБ за ръководство на ЦИК. За заместник-председатели на Комисията бяха утвърдени Силва Дюкенджиева, доц. Таня Йосифова и Кристина Цанкова-Стефанова. Дюкенджиева бе предложението на БСП, а кандидатурата на доц. Йосифова бе издигната от „Обединени патриоти“. Кристина Цанкова-Стефанова бе предложена от "Воля".

За секретар на специализирания орган бе избрана Севинч Солакова, номинирана от ДПС.
Кандидатурите бяха гласувани поотделно чрез компютъризирана система на Народното събрание, като всеки кандидат получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Общо 20 са предложенията за състав на комисията, но по закон парламентът има право да избере само ръководството на ЦИК.

Съгласно Изборния кодекс останалите членове на комисията се назначават от президента въз основа на предложение на парламентарно представените партии и коалиции, както и на партиите и коалициите, които имат избрани евродепутати, но не са в парламента.

 


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини