14.05.2019 10:31

Кризата с водата в Хасково продължава

Видян 251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от две години продължава кризата с негодната за пиене вода в Хасково. Тя беше забранена за ползване, заради завишени количества на уран. Още през май 2017 година бяха отпуснати по спешност 2 милиона лева за строежа на нови съоръжения. Част от тях са готови, но различни процедури бавят въвеждането им в експлоатация.

Разрешение за ползване на новоизградения водопровод в северната зона е издадено от ДНСК, съобщи Диана Иванова от Община Хасково, предаде БНР:

"Предстои окончателното разплащане на участниците в строителния процес, след което цялата документация по изпълнението на обекта ще бъде изпратена към Асоциацията по ВиК към областната администрация. И трите кладенеца в Източна зона се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекция, след което ще бъде учредена санитарно-охранителна вододайна зона - Източна зона. След това отново следва въвеждане на обекта в експлоатация от комисия на ДНСК".

След тези процедури ще бъде направено изследване на водата за наличие на уран и тогава тя ще бъде пусната в мрежата.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com