20.05.2019 09:35

Йончева: Много деца нямат достъп до образование

Видян 108 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
„Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование”, заяви на срещата в Пловдив водачът на листата на БСП Елена Йончева. "Европа ли е когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, предимно възрастни и млади семейства, и когато голяма част от българските деца нямат достъп до образование?", запита тя.
По думите й, десетки училища са затворили врати и има населени места, където не е останало нито едно училище. „Имаме прекрасни учители и будни ученици, а в същото време за последните години 60% от българските деца илизат от училище функционално неграмотни. Немалка част от тях не могат да пишат и четат”, заяви Йончева.
Тя каза, че е въведена системата "парите следват ученика", направени са много учебници по един предмет и всичко това - с основна цел печелбарство, а не качественото образование.
Тя подчерта, че в програмата на левицата е заложено: освен български, да се научат още два чужди езика; 20% от българите да могат да получат своето висше образование в България и чужбина; обществените детски градини да са безплатни, както е в Европа.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини