21.05.2019 16:05

Няма да се отнемат деца при фалшиви сигнали

Видян 240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на труда и социалната политика категорично опровергава твърденията в публичното пространство и социалните мрежи, че са приети законодателни промени, с които на социалните работници се дават нови правомощия за „отнемане на деца след фалшиви сигнали“, съобщиха от ведомството.
 От министерството уточняват, че приетите през март промени в законодателството в областта на закрилата на децата имат за цел да отразят премахването от 2021 г. на всички домове за деца като форма на грижа и да подобрят координацията при закрилата на децата. Настаняването на дете извън семейството, както и досега, може да стане единствено с решение на съда, подчертават от ведомството и напомнят, че задължението ца уведомяване на социалните служби за деца в риск съществува в закона от 16 години.
 „Подобрените разпоредби целят единствено по-ефективна работа на социалните работници именно, за да може децата да останат в своите семейства или ако са разделени, да се върнат да живеят при своите майки и бащи“, пише още в съобщението на ведомството.
реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини