01.06.2019 16:37

Нова дрога завладява улицата и я предлагат на децата

Видян 903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От известно време, някои от видовете наркотици заслужават едно по-голямо внимание”, това каза в интервю за предаването Събуди се по Нова телевизия инсп. Петьо Петков, началник сектор Наркотици в СДВР.


Ямайка айс е един уличен жаргон или един хит, който се появява на пазара и то най-вече от дилърите с интереса, който биха искали да проявят пред хората, които употребяват и най-вече пред младите хора. Тези иновации са преди всичко само жаргона и новите наименования, допълни той.


По думите му, новата дрога, разпространяваща се сред децата Ямайка айс е т. нар. марихуана, която се отглежда по по-специфичен начин.


„Тя търпи едно надграждане, което се постига с определени химикали и добавки”, обясни той и допълни, че при тази дрога активното вещество е малко по-високи и въздействието му върху младите хора е по-специфично.


„Нещата, които са свързани с тези иновации, могат да предизвикат едни доста повърхности аномалии при подрастващите или хората, които не са толкова навътре в тази материя”, отбеляза Петков.


Той коментира, че новостите, свързани с наркопазара, водят до по-атрактивно визуално предлагане и по-ниска себестойност на веществата, които се предлагат, за да могат да бъдат достъпни за голяма част от младите хора, което ги прави още по-опасни.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.