03.06.2019 14:21

Биляна Петрова: Никой не иска да разследва репресиите срещу нас

Видян 369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Кога ще се разследват сигналите, които ние сме пускали, сигнала за заплаха за убийство срещу мен. Искаха да твърдя, че съм броила парите в заведението, защото в противен случай няма да видя детето си. Не знам до арменския поп ли да пиша вече? Защото всички работят срещу нас, но никой не иска да разследва кой нас ни разследва и тормози?", попита осъдената на първа инстанция на 15 години лишаване от свобода заради поискан подкуп  Биляна Петрова пред бТВ.


"Една година продължава този сценарий. Не мога да кажа, че не ми се отразява всичко това.", каза още в началото на разговора бившият заместник кмет на район Младост.


По думите й продължава и сагата с административните бъркотии с наследника на Иванчева на кметския стол в район Младост след  задържането им. На първа инстанция е потвърдено като незакономерно отстраняването на Петър Кърдижилов, когото Иванчева е посочила като свой заместник.


Поводът Петрова да има възможността да говор пред бТВ е поискано право на отговор, след като преди една седмица при участието си в същото студио Александър Ваклин, който е основен свидетел по делото обяви, че спи спокойно и, че е свършил това което е трябвало да се свърши.


Петрова коментира СРС-та, които са приети от съда, но не им е обърнато внимание. В тях самият Ваклин коментира на една от срещите, когато си говорят с Дюлгеров, за възможността да ги закарат на Витоша , което е заплаха за физическа разправа с тях.


Според друг разговор, станал известен по време на делото. Ваклин е коментирал: "Борисов и Цветанов бъркат, че я търпят, ако я карат така София ще се напълни с Иванчеви", допълни още Петрова.


По думите й съдът на две-три места твърди в мотивите си, че Ваклин не говори истината. Съдът казва,че е обезпокоително, че Ваклин  не си спомня с кого е говорил за 15 хиляди лева, както и че има разлика в твърденията на Ваклин и служителя на ДАНС. Над 50 пъти Ваклин е излъгал още в досъдебната фаза. "От къде има тези пари Ваклин? Той  няма такива доходи и не плаща данъци.  Защо това не се проверява?", попита Петрова.


  "Не се чувствам виновна, нито аз, нито доколкото знам Иванчева . Не сме искали подкуп за нас или за когото и да било друг", каза накрая Петрова.


Тя коментира още, че срещу Петър Кърджилов и адвокат Ирен Савова се повдигат обвинения. Кърдижилов ще трябва да отговаря пред съда защото е реагирал емоционално в залата и е извикал "Мафия" след произнасянето на присъдата, която изпраща Иванчева за 20, а Петрова за 15 години в затвора.


"Вече търсим за част от репресиите срещу нас правата си в Страсбург. Продължаваме да имаме нови и нови основания, за които ще има нови дела. За съжаление осъдителни присъди срещу България ще се плащат от всички българи, а не от хората, които са нарушили правата ни", каза още Петрова.
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.