28.07.2019 08:07

Любовницата на радиобоса му е в борда

Видян 5145 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като Съветът за електронни медии утвърди Управителния съвет на Българското национално радио, журналисти от медията разказаха за създалото се напрежение, което може да доведе до искане на оставки на членове на СЕМ и на ръководството на БНР, пише frognews.bg.

Някои от новите членове на УС на БНР са почти неизвестни за журналистите в радиото, както и за радиоаудиторията. Но това не е така за членовете на СЕМ и за генералния директор на БНР Светослав Костов.

Според журналистите от „Драган Цанков” Галина Тренчева е „Беатричето” на шефа. Същата е била за кратко юрисконсулт в БНР, но е освободена от длъжност от бившия вече директор на медията Александър Велев. Обстановката се нажежава веднага след като стават ясни имената за новия борд. Радио-служителите разбират, че новоизбраната управница Галя Тренчева е роднина на 27-годишната Роселина Петкова, която бе назначена за директор на Радио София от Светослав Костов. За да се случи това назначение се е наложило скорострелно да се променя длъжностната характеристика и да отпадне изискването за минимум три годишен ръководен опит.

Журналисти от програма “Хоризонт” и Радио София са потресени от кадровите решения, защото само за няколко седмици на възлови позиции са назначени хора без професионален опит, а някои от тях и дори без необходимото образование.

Новият член на УС на БНР Галина Тренчева, с ресор програми, се оказва в несъвместимост и в конфликт на интереси, които е трябвало да декларира, тъй като нейната роднина Роселина ще й бъде подчинена. Явно за Костов и председателката на СЕМ София Владимирова няма проблем. Важно е предварителните обещания и поетите ангажименти да вървят не само по график.

Казаното дотук можем да обобщим с култовата фраза „Роднина, милиционер”.

Журналисти от радиото споделят още, че СЕМ е нарушил и сроковете за утвърждаване на новия УС на БНР. Това е трябвало да се случи до 14 дни от избирането на Светослав Костов за шеф на БНР или най-късно до 12 юли.

И още от нажежената кухня на БНР. През последните седмици Костов е "предлагал" на служители от медията да напускат сами, защото трябвало да се назначават други хора. КОЙ ги спуска вече се знае. Притеснени, хората споделят, че в сила е правилото, който не е с мен, е против мен.

Освободена е почти цялата правна дирекция, както и екипи от икономическия отдел. Шефката на „Човешки ресурси” е в отпуск, защото не приемала да се сменят току–така длъжностните характеристики.

Обществената медия е започнала да прилича на Едноличен търговец. По спешност Светослав Костов е привикал пенсионираните служителки Румяна Георгиева и Снежана Спиридонова. С тях са сключени граждански договори, за да направят новия бюджет на БНР.

„Разочаровани от тези действия на СЕМ и ръководството на БНР и ако ситуацията не се промени ще искаме оставки”, казаха още журналистите от Старата къща, както наричат още общественото радио.


 Източник: frognews.bgДобави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !