07.10.2019 09:26

Манолова: Бутам паметника на Съв.армия, но все пак да има и референдум

Видян 3329 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички кандидати за кмет на София, присъствали на дискусия в СУ в събота, начело с Мая Манолова, чието първо образование е от Висшата партийна школа на Съветския съюз, единодушно са се обявили за бутане на Паметника на Съветската армия, свидетелства Дневник. Като за оправдание, съветската възпитаничка е добавила, че все пак е добре да има и референдум. Странно е човек, преправил изборния кодекс точно за местната власт да не знае как работи тя: референдумите всъщност са работа на Общинския съвет, който гласува и всичко, свързано с паметници. А МАНОЛОВА НЯМА ДА ИМА НИТО ЕДИН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, тъй като е кандидат на Инициативен комитет.
Подкрепящата я партия на БензоКартела – Движение България на гражданите, таткото на чийто лидер е авторът на Водната концесия на София при Софиянски и е шеф и говорител на петролната асоциация, която държи цените на бензина в града 20 стотинки над нормалната стойност при спаднал под 60 долара нефт, е с резултат под 1%, както и АБВ, която също се присламчи към кандидатурата на Манолова. Както и тя, и лидерът на ДБГ обивяха нееднократно, се разграничават от БСП, която според тях им пречела.

На друго мнение са социалистите, които изтъкнаха, че Манолова има ясно споразумение с тях, което е длъжна да изпълнява. Тя го е подписала и, както се постара да обясни като юрист председателят на партията Корнелия Нинова „няма мърдане“.
Във връзка с цените на горивата е важно да се знае, че там е записана например цена на билета за градския транспорт от 1 лев, каквато тя беше, но при 1 лв. по-ниска котировка за литър бензин и дизел, отколкото са в момента. Ала се връщаме на въпроса с Паметника на Съветската армия...
Реално, както ще разбере всеки, който си направи труда не само да пише, но и да чете закони, кметът не може не само монумент да махне, а да оправи улица или да измаже училище без ДА от столичния местен парламент. Там се гласува всяко негово предложение. Без съгласието на Столичния общински съвет кметът е безсилен. Същото важи за цената на билета, управлението на общинските дружества, инвестиционната програма на кметството по всички пера и останалите въпроси, свързани с упражняването на реална власт.  
За да затвърди впечатлението, което създаде по време на дискусията, че е ЗА премахване на Паметника на Съветската армия, не на шега Манолова е предложила на Борислав Игнатов – кандидата на ДБ, да го направи главен архитект. Само напомняме, че малко преди да се кадидатира като кмет на десницата, този иначе несъмнен експерт представи в социалните мрежи още като шеф на Камарата на архитектите най-меко казано неестетичен проект за слагане на огромен ГЕРБ на България върху постамента на Паметника на Съветската армия. Това предизвика доста недоумение сред софиянците, които се учудиха сериозно или на майтап варненецът предлага подобно чудо. Отговорът на този въпрос не ни е известен засега и се надяваме да е проявил чувство за хумор.
Вижте сами на снимката за какво иде реч...


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com