20.10.2019 10:33

Мая да каже кой плаща кампанията. Лъжа е, че няма билбордове, зове кметът

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
"Моята програма е обърната изцяло към хората с проекти, конкретни решения и срокове. Най-вредно за града е решенията да се взeмат с договорки и на тъмно. Зад моята кандидатура стои ясна подкрепа и в следващия общински съвет трябват партньори, които ясно да застанат зад програмата и зад проектите. Така се носи отговорност и се гарантира работата за София", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова.

По думите й тя не е очаквала в тази кампания, че лъжата ще измести разговора за София.

"Г-жа Манолова дължи отговори на три въпроса до тук.

Първият, кой финансира нейната кампания?

Вторият, кой носи отговорност за действията й?
Защото още при първия случай, със злополучните билбордове, каквито заяви че няма, а те се виждат в града, тя прехвърли отговорността за лъжата на една от  партиите, които я подкрепят.

И третият, защо след като твърди, че има нарушения в процедури на общината не е подала нито едни сигнал?
Нелепо е, че когато я попитах, тя извади проверка, която аз съм назначила и аз съм подала в прокуратурата.
Въпросът не е в билбордовете, а в лъжата“, заяви кметът на София.

19 минути потърси за коментар Манолова, която първо излъга, че няма бордове, после отреклия да ги е финансирал шеф на ДБГ Делчев изведнъж се сети, че бил платил 9 борда. Но не каза кой плаща рекламните стени и кой ще плаща удвоеното количество пана от днес.
Попитана по същата тема от нас, Манолова изведнъж се сети, че Делчев бил платил 5 борда. И повече от това не успя да каже.
Тази работа за десетки хиляди лева – част от досега похарчените видимо поне 2 милиона лева, обаче трябваше да е записана в списъка на даренията за кампанията. Където самата Манолова държи ¼ от тях: 15 000 лв., дошли незнайно откъде. Както публикувахме документите от имотната й декларация пред КПКОНПИ, семейството й е с 200 000 на червено заради огромни кредити, а издържа къща, голям апартамент, огромен офис и 2 коли.
Сумата няма как да се докаже и от партийната каса на ДБГ, която от 2 и половина години не е в парламента и не разчита на субсидии
, а след отцепването на Найден Зеленогорски и общинските й съветници в София, преминали до 1 в ГЕРБ, и членската маса – оттам вносът й рязко намаля.
   Напомняме, че лидерът на ДБГ е син на бащата на водния заем и водната концесия на София Андрей Делчев, който е и дясна ръка на Валентин Златев в Българската петролна и газова асоциация, чийто публичен картелен говорител се явява.
Интересно е, че Манолова не критикува Софийска вода и бензиновия картел, а в момента цените по бензиностанциите са поне с 20 стотинки по-високи от пропорционалните на актуаната цена на нефта. И положението е такова от Великден.

Наред с билбордовете, много пъти повече пари, отколкото за тях вече се похарчиха за медийно отразяване, за прочутата шатра на Манолова – само тя е поне 200 000 лв., но много по-евтина от тв кампанията й, за още куп разходи като рекорден тираж рекламни материали и тяхната подготовка, многочислен екип, неговите възнаграждения, горива и т.н.
  Най-неприятното е, че сякаш двама юристи като Манолова и Делчев, не осъзнават сериозните проблеми със закона, които има при неясно финансиране. За битката им за „прозрачност“ и нейните морални измерения, дори не си струва да се говори.Очаквайте още по темата


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.