06.11.2019 14:53

3 години тормоз върху 19’ от НАП

Видян 2889 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


7.11.2016 г.
От блокирането на сметките на основната рекламна агенция, през която идват приходите на 19 минути разбрахме, че властта ни е открила война. В същия ден трябваше да получим одобрените от ЦИК 27 240 лв., които инициативни комитети за президентските избори и референдума бяха похарчили за реклама при нас. И до днес не сме ги получили, за което водим дела, а лихвите се трупат и сумата отдавна е над 30 000 лв. Трябваше да получим и кредит за 60 000 лв. Разчитаха, че като ни спрат 87 240 лв., ще убият 19 минути. И това им беше втори опит – първия беше през 2009/10 г., малко след като ГЕРБ дойде на власт. Пак с НАП и пак неуспешно.Започнаха се 10 ревизии и проверки, които при срок 3 месеца плюс възможно удължаване с 2, но само при констатирани нарушения – в този срок нищо подобно не бе регистрирано. Утре стават 36 месеца. И финалът не се вижда.Вече спечелихме 3 дела във Върховния съд, а за четвъртото експертизата на вещото лице е категорична и доказва: няма фиктивна реклама, няма фиктивни фактури, няма фиктивни касови бележки – всичко е истинско – публикувано е в огромен тираж и е документирано надлежно според изискванията на закона. Вещото лице го пише.Нещо, което данъчните знаеха още преди да пристъпят към ревизията през 2016 г., защото ни правиха проверка и получиха купища документи, от които още преди 7 ноември 2016 г. ясно са разбрали: данъчен проблем нямаме.
Имаме политически – много истини пишем. Задвижването на нещата дойде точно на първия ден след първия тур на президентските избори беше заради разкритията ни за Цецка Цачева – кандидата на ГЕРБ. Тя загуби и втория тур, а собственото ни социологическо проучване дори позна резултатите й – разликата с официалния беше 0,4%.

Данъчните и сами определят предмета на всички ревизии като „вестника“, въпреки че става въпрос за различни фирми и за единия от основателите на 19 минути, който бе емнат от НАП на 14 ноември 2016 г. А те са си юридически и физическо лице. Не са вестник.В единия ревизионен акт даже бяха записали, че отдавна било трябвало да се спре издаването на вестника.
Сякаш са литературни или медийни критици, а не нещо като счетоводители – хора, които би трябвало да се вълнуват единствено и само от числата.През април 2017 г. спечелихме дело и за вдигане на запори. Дали НАП е изпълнила закона и волята на съда? Не и до днес – над две години и половина по-късно.Такива са нашите дела и документи, пък после нека някой ни вини, че сме се били някому продали. Ако бяхме, дали щяхме да продължаваме да имаме тези проблеми?!Само че това не е краят на играта. Всички, които ни причиниха, освен много нерви и тревоги, стотици безсънни нощи, а и наистина огромни разходи да доказваме, че не сме камили, ще си получат заслуженото по всички позволени от закона начини.Никой не е забравен и нищо не е забравено, както е казал класикът.Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.