19.11.2019 14:33

Ново училище и в Симеоново, до година всички ще имат модерни спортни салони

Видян 313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
01/02
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Завършва строителството на новата училищна сграда на 64-то Основно училище в Симеоново. Училището ще има и нов физкултурен салон, защото досега учениците играеха в класна стая“, разказа кметът на София Йорданка Фандъкова.


Това е петото ново училище, което тя открива за годините кметстване, наред със стоте нови детски градини. И те, и школата са първите от повече от 30 г., които се отварят в столицата на България. Предстои да отворят врати още 4 нови училища през новата година. Важно е да се отбележи, че всички те са извън центъра на София, въпреки всички приказки за загриженост само към престижната градска част.


„Една от задачите, които съм си поставила, е всяко училище в София да има физкултурен салон и до година този ангажимент ще бъде изпълнен.


След въвеждането в експлоатация на новата сграда децата ще могат да преминат на едносменен режим на работа. И в двете сгради на 64-то са изпълнени мерки за енергийна ефективност, а спестените средства остават в бюджета на училището“, добави кметът.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.