20.11.2019 16:30

Истински свидетел отхвърли обвиненията срещу Тръмп

Видян 579 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Първият и единствен истински свидетел на разговора на Тръмп със Зеленский и при това човек, който ежедневно осъществява контактите между Вашингтон и Киев и лично познава двамата президенти – посланик Кърт Волкър, направи с кратки и ясни отговори на пух и прах измисления опит за импийчмънт срещу държавния глава на САЩ в своите показания пред комисията на Конгреса по скандалния казус.
"Конгресмен Търнър: Срещали сте се лично с президента на САЩ и смятате, че политическите въпроси, които той повдига относно Украйна са валидни и коректни, така ли?
Волкър: Да, сър.
Конгресмен Търнър: Президентът на САЩ някога споменавал ли е пред Вас, че няма да разреши отпускане на помощ за Украйна, докато не започнат разследвания на Буризма и фамилията Байдън или изборите от 2016 г.?
Волкър: Не, сър. Не е споменавал.
Конгресмен Търнър: От украинска страна някой казвал ли ви е, че са разбрали, че няма да има среща с президента Тръмп, телефонен разговор с него, военна помощ или друга външна помощ, ако не предприемат разследвания срещу Буризма, фамилията Байдън или изборите от 2016 г.?
Волкър: Не, сър. Не са ми казвали подобно нещо."
В добавка, външният министър на Украйна от онзи ден заяви: "Посланик Сондланд (б.м. американският посланик в Киев) не е казвал нито на нашата страна, нито на мен конкретно, че има някаква връзка между военната помощ от САЩ и разследванията."


Снимка: Ройтерс


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.