12.12.2019 16:52

Протест в НХА

Видян 702 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Около 50 студенти, преподаватели и служители на Националната художествена академия (НХА) се събраха на протест пред учебното заведение, за да се противопоставят срещу информационното затъмнение и неправилното разходване на средства в нея.
Основните искания на протестиращите са за осигуряване на достъп до информацията за решенията на ръководните органи в НХА, промени в правилника за дейността на Академията, касаещи избори на членове на Академичния съвет, подобряване условията на работа, ремонт и поддръжка на ателиетата във всички сгради и осъвременяване на техническата база.
Протестиращите настояват още за спиране на ежегодното неаргументирано увеличаване на семестриалните такси, увеличаване на средствата по фонд Развитие, да се изплащат възнагражденията на моделите и хоноруваните преподаватели, както и самото заплащане да бъде актуализирано. Същевременно задълженията на Академията са в размер около 600-700 000 лв.
Преподавателите няма да напуснат ателиетата, няма и да стачкуват, а ще продължат да работят. Ако няма адекватна реакция от страна на ръководството на Академията, преподавателите ще помислят и за следващи мерки.


Снимка: Фейсбук


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.