13.12.2019 09:35

Радев: В командирската си практика не съм губил хора и техника

Видян 472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник. Не само като командир на Военновъздушните сили (ВВС), в цялата си командирска практика. Това каза президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.


Радев отговори на твърденията на министър-председателя Бойко Борисов, че вследствие на неговата работа като „шеф” на ВВС са падали самолети и хеликоптери.


Румен Радев подчерта, че не само не е губил хора и техника, а заедно с подчинените си е успял да трансформира подготовката във Военновъздушните сили от закостенял в прогресивен съвременен модел на обучение. „Това е постигнато не защото съм опростявал подготовката, напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех и да няма загуби“, добави президентът.


Румен Радев изтъкна, че като командир на ВВС е показал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект когато хората служат не на някой друг, а единствено на България.


„И аз искам днес на всички тези хора, с които съм работил, в които съм вярвал, и които са ми имали доверие – някои от тях напуснаха системата, други продължават да служат на България, искам да им благодаря”, заяви той.


В отговор на въпрос държавният глава заяви, че днес в президентската институция е било внесено предложението на Висшия съдебен съвет за освобождаване от длъжност на главния прокурор и предстои описаната в Конституцията процедура по издаване на указ.


 


“Днес получих предложението на ВСС за освобождаването на главния прокурор, предстои описаната в Конституцията процедура по издаване на указ”, каза той.


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.